آشپزی

آشنایی با 10 ادویه معروف بین المللی

ادویه غذاهای بین المللی تیتر

در این مقاله از چیلی با ده تا از معروف ترین ادویه های غذاهای بین المللی آشنا خواهید شد. تمامی ادویه های مذکور به علاوه چندین مورد دیگر در سایت چیلی قابل خرید می باشد.

لازم به ذکر است که کلیه ادویه های غذاهای فرنگی فروشگاه اینترنتی چیلی، بومی سازی (ایرانیزه) شده است و با ذائقه دقیق ایرانیان همخوانی کامل دارد.

1. ادویه تاکومکزیکی

ادویه تاکو

ادویه تاکو یکی از پرطرفدارترین ادویه‌ های مصرفی در کشور مکزیک است. این ادویه در سال‌های اخیر آنقدر طرفدار پیدا کرده است که می‌توانید آن را در هر گوشه دنیا پیدا کنید؛ حتی در هند که مهد ادویه‌ های سنتی هندوهاست.

ترکیب ادویه تاکو بسیار تند و تیز است. با افزودن اندکی از این ادویه به غذاهای سنتی ایرانی، مثل آبگوشت، خورشت قیمه، خوراک ماهیچه و یا غذاهای ایتالیایی مثل انواع پاستا و لازانیا می‌توانید طعم جدیدی را تجربه کنید.

البته به خاطر داشته باشید که در مصرف این ادویه، زیاده‌روی نکنید، چراکه طعم بسیار تندی دارد.

مکزیکی‌ها از این ادویه برای درست کردن غذاهای تند، غذاهای گوشتی، سوپ‌ها، پیتزا و خوراک‌ها استفاده می‌کنند.

2. ادویه بربره

ادویه بربره

ادویه بربره یا Berbere یک چاشنی آفریقایی علی الخصوص اتیوپی بوده و ترکیبی از ادویه های تند، تلخ و شیرین است که در کشورهای دیگری همچون سومالی، جیبوتی و اریتره نیز استفاده می شود.

  • ترکیبات این ادویه شامل:
  • هل
  • تخم شنبلیله
  • پودر سیر
  • دارچین
  • زیره سبز و سیاه
  • زنجبیل
  • فلفل قرمز
  • پاپریکا و غیره

می باشد.

3. ادویه فاهیتا

ادویه فاهیتا

ادویه فاهیتا جزء ادویه های مکزیکی و بسیار محبوب است و به ذائقه شرقی نیز نزدیک است.

طعمی نسبتا تند دارد و رنگ قرمز آن برای پاپریکا و فلفل می باشد.

خوراک و ساندویچ آن با مرغ و گوشت بسیار لذیذ می شود.

همچنین در سالادهایی که گوشت یا مرغ دارد و بعضی غذاهای دریایی بکار می رود.

چیلی خواندن مقاله زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

«طرز تهیه استیک گوشت»
استیک

4. ادویه جرک (جاماییکایی)

ادویه جرک

ادویه جرک جاماییکایی یکی از ادویه های برگرفته از فرهنگ غذایی کشور جاماییکا و مطابق با ذائقه ایرانی است.

از این ادویه برای طعم دار کردن انواع غذاهای آمریکای لاتین استفاده می شود.

جرک به معنای مرینیت کردن گوشت مرغ با طعم های تند و اسپایسی است.

اصلی ترین ماده این ادویه فلفل قرمز است.

گوشت قرمز و ماهی را نیز با آن طعم دار می کنند.

البته می توان از این ادویه در طعم دار کردن انواع پاستا، مزه دار کردن سس استیک، سوپ ها یا گوشت پرندگان استفاده کرد.

جگر مرغ نیز بسیار با این ادویه خوشمزه می شود.

5. ادویه راس الحانوت (مراکشی)

ادویه راس الحانوت

راس الحانوت ادویه بسیار قوی و خوشمزه ای است که در شمال آفریقا از جمله مراکش از آن بسیار استفاده می کنند.

این ادویه ترکیبی از دوازده ادویه گرم می باشد که هر یک خواص ویژه ای دارد.

به طور کل از این محصول می توان در غذاهای گوشتی و گیاهی استفاده کرد. به خصوص اگر آن را با مرغ و ماهی که طبعی سرد دارند میل کنید، به علت ادویه های گرمی که در راس الحانوت است مشکلی از لحاظ گوارشی نخواهید داشت.

  • ادویه راس الحانوت از ترکیب:
  • زیره سبز و سیاه
  • دارچین
  • میخک
  • زنجبیل
  • تخم گشنیز
  • زردچوبه
  • نمک
  • پاپریکا
  • فلفل قرمز
  • فلفل سیاه
  • ریشه جوز و …

به نسبت های کاملا دقیق بدست می آید.

6. ادویه پروانس فرانسوی

ادویه پروانس

ادویه فرانسوی پروانس (Herbs de Provence) ترکیبی از گیاهان معطر دارویی مختص منطقه پروانس فرانسه است که در دهه ۱۹۷۰ ترکیبی از آن تحت این نام به رواج رسید.

  • این ترکیب عموما از:
  • مرزه
  • رازیانه
  • آویشن
  • رزماری
  • اسطوخدوس
  • و یکسری گیاهان معطر دیگر

تشکیل شده است.

از این ادویه برای خوش طعم کردن کردن غذاهای گریل شده مانند گوشت ، ماهی و نیز انواع خوراکی ها استفاده می شود.

ادویه پروانس را می توانید قبل از پخت (مرینیت یا خواباندن) و یا در زمان پخت به غذا اضافه کنید. حتی می توانید این ادویه را کمی با روغن تفت دهید و پس از پخت غذا برای طعم دار کردن استفاده کنید.

7. ادویه تندوری

ادویه تندوری

ادویه‌ تندوری شامل چندین نوع ادویه دیگر می‌باشد.

ادویه محبوب در تهیه انواع جوجه کباب می‌باشد.

نکته قابل توجه این است که این ادویه باید در یک محیط کاملا خنک و تاریک نگهداری شود.

البته شما می‌توانید در تهیه انواع خورشت هایی که در آن گوشت یا مرغ سرو می‌شود از این ادویه استفاده نمائید.

ادویه تندوری عطر و بوی بسیار مطلوبی به غذاهای شما می‌دهد.

8. ادویه گرام ماسالا

ادویه گرام ماسالا

اصولا گرام ماسالا در زبان هندی به معنی ادویه مخلوط تند است.

ترکیبات گوناگونی از ادویه های مختلف وجود دارد و همه آنها ماسالا نامیده می شود ( ماسالا یعنی ادویه جات و گرام یعنی تند ).

این ادویه یکی از معروف ترین ادویه ها است و در اغلب غذاها مصرف می شود.

چیلی خواندن مقاله زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

«طرز تهیه فرنی با آرد برنج»
فرنی

9. ادویه گریل

ادویه گریل

ادویه گریل برای مزه دار کردن مرغ، گوشت و سبزیجاتی که کبابی می شوند به کار برده می شود.

10. ادویه باربیکیو

ادویه باربیکیو

ادویه باربیکیو از مهمترین ادویه هایی که در تهیه باربیکیو و انواع کباب مورد استفاده قرار میگیرد و بوی خوش عطر و طعم آن را در فضا می پیچد.

در اغلب کشور های مدیترانه ای و مخصوصا هند و پاکستان هم مورد استفاده قرار دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *