آشپزی

طرز تهیه اکبر جوجه

اکبر جوجه تیتر

اکبر جوجه یکی از غذاهای پر طرفدار شهرستان گلوگاه در استان مازندران است که به دلیل طعم جذابش در سراسر ایران و حتی خارج از ایران فراگیر شده است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه اکبر جوجه با این مقاله چیلی همراه باشید.

 

مواد لازم برای ۲ نفر

مرغ کوچک: ۱ عدد

زعفران دم کرده: ۶ قاشق غذاخوری

پیاز: ۱ عدد بزرگ

آب پیاز: ۲ قاشق غذاخوری

کره: ۱۰۰ گرم

ادویه جوجه کباب: 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی

رب انار و روغن: به مقدار کافی

 

طرز تهیه اکبر جوجه

مرحله اول

برای تهیه اکبر جوجه ساده و خوشمزه ابتدا باید مرغ مناسب تهیه کنیم. توجه داشته باشید که مرغ حداکثر باید ۱ کیلوگرم باشد. البته در رستوران های اصلی اکبر جوجه از جوجه های حدودا ۳۰ روزه برای پخت این غذا استفاده می شود.

 

مرحله دوم

در این مرحله مرغ را بدون اینکه پوستش را جدا کنیم، به خوبی می شوییم. در ادامه آنرا با یک چاقوی تیز از وسط نصف می کنیم. حالا مرغ را داخل یک کاسه بزرگ قرار می دهیم. در ادامه پیاز را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم و به کاسه می افزاییم.

 

چیلی خواندن مقاله زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

 

مرحله سوم

در این مرحله زعفران دم کرده را به همراه آب پیاز و ادویه جوجه کباب، مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه می کنیم و با دست مواد را به خوبی روی گوشت مرغ ماساژ می دهیم. در صورت تمایل برای طعم دار کردن گوشت مرغ می توانیم ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو نیز اضافه کنیم.

 

جهت خرید آنلاین «زعفران قائنات»، «ادویه جوجه کباب»، «نمک دریا (ارومیه)» و «فلفل سیاه نرم» لینک های زیر را کلیک کنید:

 

 

 

 

مرحله چهارم

پس از اینکه مرغ را با مواد به خوبی طعم دار کردیم، درب کاسه را با سلفون به طور کامل می پوشانیم و به مدت حداقل ۱۲ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا گوشت مرغ استراحت کند و طعم مواد را به طور کامل جذب کند.

 

مرحله پنجم

پس از اینکه مرغ به خوبی طعم دار شد، آنرا از یخچال خارج می کنیم، سپس پیازهایی که به گوشت مرغ چسبیده است را با حوصله جدا می کنیم. در ادامه تکه های گوشت مرغ را درون یک قابلمه مناسب قرار می دهیم.

 

مرحله ششم

در این مرحله ۲ پیمانه روغن به همراه کره و ۱ پیمانه آب به قابلمه اضافه می کنیم، سپس قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب و روغن شروع به جوشیدن کنند. پس از اینکه آب جوش آمد، حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم.

 

مرحله هفتم

حالا درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم جوجه ها به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم سرخ شوند. پس از گذشت ۳۰ دقیقه، جوجه ها را به آرامی بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود، سپس مجددا درب قابلمه را می گذاریم.

 

چیلی خواند مقاله زیر را به شما پیشنهاد می دهد:

 

مرحله هشتم

پس از اینکه جوجه ها به خوبی سرخ شدند و رنگشان طلایی شد، آنها را از قابلمه خارج می کنیم و درون توری فلزی قرار می دهیم تا روغن اضافی شان خارج شود. البته هر کاری کنیم، نمی توانیم تمام روغن موجود در جوجه ها را بگیریم.

 

مرحله نهم

در این مرحله پس از اینکه روغن اضافی جوجه ها خارج شد، آنها را در ظرف مناسب می کنیم. رب انار را نیز درون یک کاسه کوچک می ریزیم و در کنار اکبر جوجه قرار می دهیم. در نهایت این غذای خوشمزه را با کته یا برنج آبکش سرو می کنیم.

 

نوش جان !!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *