اگر علاقهمند به آشپزی و غذاهای بینالملل هستید، احتمالا تا به حال نام شاورما به گوشتان خورده است. خاستگاه شاورما لبنان است که در کشورهای دیگر از جمله کشور خودمان طرفداران زیادی دارد.
این غذا هم با گوشت و هم با مرغ تهیه میشود و به شکل عامیانه تر میتوانیم از آن به عنوان یک ساندویچ پروتئینی یاد کنیم که با سس و ادویه مخصوص شاورما درست میشود.
شاورمای اصل لبنانی را معمولا با ادویه مخصوص شاورما تهیه و با نوعی سس به نام تاهینی، که از ارده تهیه میشود، سرو میکنند.
در این مقاله چیلی میخواهیم این ساندویچ پروتئینی خوشمزه را با هم امتحان کنیم. در ادامه این مطلب طرز تهیه شاورمای گوشت با تمام نکاتش را در اختیارتان قرار دادهایم. پس با چیلی همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه شاورما گوشت
- روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
- گوشت گوسفندی: نیم کیلوگرم
- ادویه شاورما: یک قاشق غذاخوری
- نمک: نصف قاشق چایخوری
- نان تورتیلا: یک بسته
- گوجه فرنگی: دو عدد
- پیاز: یک عدد
جهت خرید آنلاین ادویه شاورما لینک زیر را کلیک کنید:
ادویه شاورما
مواد لازم برای تهیه سس شاورما
- ارده: نصف فنجان
- ماست کم چرب: سه قاشق غذاخوری
- لیمو آبدار و تازه: یک عدد
- نمک: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه شاورما گوشت؛ یک ساندویچ پروتئینی خوشمزه
مرحله اول
گوشت گوسفندی را به درازا برش بزنید. فراموش نکنید که برشهای گوشت نازک باشند. یک کاسه متوسط بردارید و تکههای گوشت را داخل آن بریزید. یک قاشق غذاخوری ادویه شاورما و نصف قاشق چایخوری نمک به تکههای گوشت اضافه کنید و با دست خوب مخلوط کنید تا تکههای گوشت مزهدار شوند.
مرحله دوم
یک ماهیتابه نچسب بزرگ بردارید و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل آن بریزید. ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار دهید.بعد از مدتی که روغن زیتون با حرارت شعله گرم شد، تکههای گوشت مزهدار شده را داخل ماهیتابه قرار دهید و حدود 20-15 دقیقه آنها را بپزید. هر از گاهی آنها را جابهجا کنید. زمانی که گوشتها نرم شدند و رنگ آنها تغییر کرد و قهوهای شد از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم
برای تهیه سس دستساز مخصوص این ساندویچ پروتئینی، ابتدا یک کاسه متوسط بردارید. نصف فنجان ارده را داخل کاسه بریزید. سپس، سه قاشق غذاخوری ماست اضافه کنید و هم بزنید. آب نصف یک لیمو را هم داخل سس بریزید و به مقدار لازم نمک اضافه کنید. همه مواد را با هم مخلوط کنید تا سس یکدست شود. در صورت تمایل میتوانید مقداری از پوست رنده شده لیمو را داخل سس مخصوص بریزید
مرحله چهارم
دو عدد گوجه فرنگی را بشویید و از وسط نصف کنید و برشهای نازکی از گوجهفرنگی تهیه کنید. پوست یک عدد پیاز را بگیرید، از وسط نصف کنید. آنها را به صورت خلالی برش بزنید.
شاید خواند این مقاله نیز برای شما جذاب باشد؛ روی لینک زیر کلیک کنید:
طرز تهیه خورش زرشک آلو
مرحله پنجم
یک نان ترتیلا یا هر نانی که قابلیت رول شدن را دارد، انتخاب کنید. یک تا دو قاشق غذاخوری از سس مخصوص را در مرکز نان پخش کنید. تکههای گوشت، برشهای گوجه فرنگی و برشهای پیاز را داخل ترتیلا قرار دهید و آن را رول کنید.
مرحله ششم
رولهای شاورما را داخل یک تابه قرار دهید. حرارت را ملایم کرده و یک جسم سنگین روی رولها قرار دهید تا باز نشوند و نانها ترد شوند. ساندویچ آماده شده را داخل بشقاب خود بگذارید، برش دهید و نوش جان کنید.