کتلت مرغ یکی از غذاهای ساده و فوری است که با گوشت مرغ تهیه می شود و دارای دستورهای بسیار متنوعی است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کتلت مرغ در ادامه با سایت چیلی همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر
ترکیب سینه و ران مرغ | ۳۰۰ گرم |
سیر | ۱ حبه |
پیاز | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۱ عدد |
فلفل دلمه ای | ½ فلفل |
تخم مرغ | ۲ عدد |
آرد سوخاری | در صورت نیاز |
ادویه کتلت | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن | به مقدار کافی |

ادویه کتلت
طرز تهیه کتلت:
- سیب زمینی ها را بجوشانید. سپس آن خوب له کرده و با کمی کره، خوب مخلوط کنید تا شبیه خمیری یکدست شود.
- پیاز، نخود سبز، و هویج را مخلوط کرده و داخل کمی روغن تفت بدهید تا کمی نرم شوند.
- ادویه کتلت را در پایان به مخلوط سبزیجات مرحله قبل اضافه کنید.
- مخلوط سیب زمینی و کره را به همراه نمک به سبزیجات اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا مانند خمیر شود.
- سپس از این مخلوط به اندازهی نارنگی برداشته و به صورت گلولههای کشیده و یا هر شکل دلخواه دیگر فرم داده و پس از غلتاندن در پودر سوخاری در حجم مناسبی از روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شود.
- سپس آنها را از روغن خارج کرده و روی دستمال کاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آنها کشیده شود.
نکته: بهتر است برای سرخ کردن از یک ظرف با عمق مناسب استفاده کنید تا کتلتها در روغن کاملاً غوطهور شوند.

فلفل سیاه نرم
فلفل سیاه به دلیل داشتن ویتامین C دارای ویژگیهای آنتیبیوتیک طبیعی است.
فلفل سیاه، فرآیند گوارش را با ترشح اسید هیدروکلریک به عنوان یک هشدار قبل غذا آسان کرده و بنابراین به جلوگیری از بیماریهای مربوط به روده و معده کمک میکند.
این ادویه به درمان بیماریهای باکتریایی کمک میکند.
این ادویه به طور شگفت آوری مانند درمانی برای سرفه و سرماخوردگی عمل میکند.

نمک دریا (ارومیه)
خواص:
- به نام های نمک خلیج یا خورشیدی هم شناخته می شود.
- به نمک به جا مانده از تبخیر آب دریا یا اقیانوس گفته میشود.
- به دلیل مقادیر بالای مواد معدنی موجود در آن رنگ تیره تری دارد.
- . . .

آرد سوخاری زرد
آرد سوخاری زرد (یا همان معمولی) ، آردی است که از آرد گندم (حداکثر 80 درصد استخراج) پس از طی مراحل مناسب تخمیر و پخت می شود.
و یا از خرد کردن و الک کردن انواع نان سوخاری و سفید مانند (نان ساندویچی ، نان سفید ، نان تست ، نان همبرگر ، بروتشن و باکت) تحت شرایط بهداشتی نتیجه می شود.
طرز تهیه کتلت مرغ
مرحله اول
برای تهیه کتلت مرغ ساده ابتدا پیاز، سیر، فلفل دلمه ای و سیب زمینی را با رنده ریز رنده می کنیم، سپس با فشار دست، آب اضافی شان را به طور کامل می گیریم، به صورتی که مواد رنده شده کاملا خشک باشند.
مرحله دوم
در این مرحله گوشت مرغ را در میکسر یا چرخ گوشت میریزیم و چرخ می کنیم. نکته ای که باید در مورد گوشت مرغ بدانیم این است که باید از ترکیب ران و سینه مرغ استفاده کنیم، تا کتلت های آبدار تر و خوشمزه تری داشته باشیم.
مرحله سوم
حالا گوشت مرغ چرخ شده را به همراه مواد رنده شده داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس تخم مرغ ها را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و ادویه کتلت اضافه می کنیم و مواد را به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند.
مرحله چهارم
پس از اینکه مواد به خوبی ترکیب شدند، اگر احساس کردیم که مایه کتلت خیس است، کمی آرد سوخاری اضافه می کنیم و با ورز دادن به خورد مایه کتلت می دهیم تا خیسی آن گرفته شده و کاملا منسجم شود.
چیلی خواندن مقاله زیر را به شما پیشنهاد می دهد:
«طرز تهیه کلم پلو شیرازی»
مرحله پنجم
البته باید توجه داشته باشید که مایه این کتلت نسبت به کتلت گوشت کمی شل تر است. پس از اینکه مایه کتلت آماده شد، روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و آنرا به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم.
مرحله ششم
در صورتی که زمان کافی نداشته باشیم، می توانیم مایه کتلت را بدون استراحت سرخ کنیم، ولی در صورتی که زمان کافی داریم بهتر است مایه کتلت یک ساعت استراحت کند تا طعم مواد به خوبی به خورد گوشت مرغ برود.
مرحله هفتم
پس از گذشت یک ساعت مایه کتلت را از یخچال خارج می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. حالا به اندازه یک نارنگی از مایه کتلت بر می داریم و با دست آنرا به صورت گرد شکل می دهیم.
مرحله هشتم
سپس آنرا تخت می کنیم و درون روغن داغ می اندازیم تا سرخ شود. پس از اینکه یک سمت کتلت ها به خوبی سرخ شد، آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. به همین صورت تمام کتلت ها را سرخ می کنیم.
چیلی خواندن مقاله زیر را به شما پیشنهاد می دهد:
«طرز تهیه خوراک زبان گوساله به روش رستورانی»
مرحله نهم
اگر تمایل داشته باشیم که کتلت های ما کریپسی و خشک باشند، باید پس از سرخ کردن، آنها را روی دستمال حوله ای قرار دهیم تا روغن اضافی شان گرفته شود. در پایان کتلت مرغ را به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.
نوش جان !!!