آشپزی

طرز تهیه خورشت مرغ مجلسی به روش رستورانی

مرغ مجلسی تیتر

خورشت مرغ یکی از غذاهای مجلسی ایرانی است که با دستورها و مواد بسیار متنوعی تهیه می شود. این خورشت خوشمزه از خورشت های مجلسی محسوب می شود که معمولا برای مجالس و مهمانی ها در کنار پلوهایی مثل زرشک پلو یا باقالی پلو سرو می شود، برای آموزش آشپزی مجلسی و مرحله به مرحله طرز تهیه خورشت مرغ در ادامه با چیلی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • ران یا سینه مرغ: ۴ تکه
  • هویج فرنگی: ۲ عدد متوسط
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • ادویه مرغ: 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
  • روغن: به اندازه کافی

طرز تهیه خورشت مرغ مجلسی

مرحله اول

ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس به همراه مقداری روغن مایع داخل قابلمه ای که برای تهیه خورشت در نظر گرفته اید بریزید و خوب تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود. در ادامه ادویه مرغ  را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا ادویه و پیاز یکدست شوند.

جهت خرید ادویه مرغ لینک زیر را کلیک کنید:

مرحله دوم

در مرحله بعدی قطعات مرغ را که از قبل تمیز کرده اید را به قابلمه اضافه کنید و هر دو سمت مرغ ها را تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. حدود هر سمت قطعات مرغ را باید ۴ تا ۵ دقیقه سرخ کنید تا طلایی شود.

مرحله سوم

پس از اینکه سرخ کردن مرغ ها به پایان رسید هویج ها را به صورت حلقه ای خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. هویج را هم به مدت یک تا دو دقیقه تفت دهید سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگش باز شود.

مرحله چهارم

نکته مهم در مورد رب گوجه فرنگی این است که باید آنرا کمی تفت دهید تا طعم و بوی خامی آن گرفته شود. ضمنا تفت دادن رب باعث می شود خورشت خوش رنگ تر شود. در این مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه روی مواد خورشت بپاشید.

جهت خرید پودر فلفل سیاه روی لینک زیر کلیک کنید:

مرحله پنجم

سپس ۳ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب با سرعت بیشتری به جوش بیاید. پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا مرغ بپزد. برای پخت مرغ با حرارت ملایم حدود یک تا یک ساعت و نیم زمان لازم است.

مرحله ششم

اضافه کردن زعفران به این خورشت اختیاری است اما ما توصیه می کنیم اگر می خواهید خورشت خوش رنگ تر با عطر زعفران داشته باشید زعفران را به خورشت اضافه کنید. ۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت مرغ زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید.

جهت خرید زعفران قائنات لینک زیر را کلیک کنید:

مرحله هفتم

در حین پختن مرغ سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد کنید سپس با سرد بشویید تا نشاسته های آن به طور کامل از بین برود. نشاسته های روی سیب زمینی باعث می شود که طعم سیب زمینی ها خوب نشود ، ضمنا در هنگام سرخ کردن هم باعث چسبیدن سیب زمینی ها به یکدیگر می شود.

مقاله زیر احتمالا برای شما مفید و جذاب خواهد بود، روی لینک زیر کلیک کنید:

 

مرحله هشتم

سیب زمینی را در روغن فراوان سرخ کنید و برای خوشمزه تر شدن سیب زمینی ها می توانید در هنگام سرخ کردن کمی فلفل سیاه و زردچوبه روی آنها بپاشید. توصیه می کنیم روغن اضافی سیب زمینی ها را با استفاده از دستمال حوله ای یا توری فلزی بگیرید. اینکار باعث می شود سیب زمینی های ترد تری داشته باشید.

جهت خرید پودر زردچوبه روی اینک زیر کلیک کنید:

مرحله نهم

در صورت تمایل می توانید چند عدد گوجه فرنگی هم به همراه سیب زمینی ها سرخ کنید و برای تزیین خورشت استفاده کنید. اگر می خواهید خورشت غلیظ باشد اجازه دهید مدت بیشتری روی حرارت بماند تا آب اضافی آن تبخیر شود.

خواندن مقاله زیر را به شما پیشنهاد می کنیم:

 

مرحله دهم

البته توصیه می کنیم خورشت را بیش از حد غلیظ نکنید که دیگر هیچ آبی درون قابلمه باقی نماند. پس از اینکه خورشت آماده شد آنرا در خورشت خوری بکشید و با سیب زمینی های سرخ شده تزیین کنید ، سپس به سلیقه خود به همراه زرشک پلو ، باقالی پلو یا برنج ساده سرو کنید.

نوش جان !!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *