آشپزی

طرز تهیه پاناکوتا ؛ دسر لذیذ و محبوب ایتالیایی

پاناکوتا تیتر

با طرز تهیه پاناکوتا، محبوب‌ترین دسر ایتالیایی آشنا شوید و انواع رنگارنگ آن را برای مهمانی‌های مجلسی خود درست کنید تا میزی جذاب و زیبا داشته باشید. با چیلی همراه باشید:

دسرها بدون شک، هیجان‌انگیزترین بخش یک مهمانی ناهار یا شام هستند. این خوشمزه‌های شیرین و رنگارنگ به میز شما رنگ و لعابی چشمگیر و وسوسه‌کننده می‌دهند و بدون آن‌ها یک مهمانی تکمیل نخواهد شد. پاناکوتا  (panna cotta)، یک دسر مشهور ایتالیایی است که با شیر، شکر، خامه و ژلاتین در طعم‌های مختلف در قالب تهیه می‌شود.

طرز تهیه پاناکوتا بسیار ساده است و این دسر شیک و مجلسی به سرعت در آشپزخانه آماده می‌شود. واژه پاناکوتا در زبان ایتالیایی به معنی «خامه پخته شده» است و این دسر در دسته پودینگ‌ها قرار می‌گیرد. خامه پاناکوتا معمولا با قهوه، وانیل، شکلات، زعفران و دیگر انواع افزودنی‌ها طعم‌دار می‌شود. در واقع، طرز تهیه انواع پاناکوتا یکسان است و پاناکوتاهای مختلف با افزودن طعم‌دهنده‌های مختلف، میوه‌ها یا ژله‌ها خلق می‌شوند.

 

جهت خرید «زعفران» و «قهوه» لینک های زیر را کلیک کنید:

 

پاناکوتا دسری است که معمولا به‌صورت یک‌نفره سرو می‌شود و شما می‌توانید آن را در ظرف‌های شیشه‌ای درست کنید یا از قالب در ظرف سرو برگردانید؛ اما طرز تهیه پاناکوتا با خامه چیست و برای داشتن یک دسر خوشمزه و بی‌نقص، چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

مواد لازم برای ۴ نفر

یک پیمانه شیر

نصف پیمانه شکر

۴۰۰ گرم خامه صبحانه

۳ قاشق چای‌خوری پودر ژلاتین

نصف قاشق چای‌خوری وانیل

میوه دلخواه برای تهیه سس میوه روی پاناکوتا

۲ قاشق غذاخوری پودر قند برای تهیه سس میوه روی پاناکوتا

 

جهت خرید «وانیل» و «پودر ژلاتین» لینک های زیر را کلیک کنید:

 

مرحله اول:

یک پیمانه شیر را در یک قابلمه با اندازه مناسب بریزید. سپس قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا شیر کمی گرم شود (اما به جوش نیاید).

 

مرحله دوم:

پس از گرم شدن شیر، مقداری از آن را با ملاقه بردارید و در یک کاسه فلزی بریزید و اجازه دهید تا خنک شود. قابلمه شیر را نیز از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. سپس پودر ژلاتین را به ‌آرامی و کم کم به شیر داخل کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا این دو به روش بن ماری (با استفاده از بخار آب) کاملا مخلوط شوند. برای این کار کافی است از بخار سماور برای حل کردن پودر ژلاتین استفاده کنید؛ پس کاسه خود را روی سماور یا قابلمه آب در حال جوش قرار دهید و در حین افزودن پودر ژلاتین، شیر را مرتب هم بزنید تا ژلاتین گلوله گلوله نشود.

 

مرحله سوم:

پس از یک‌دست شدن مخلوط شیر و پودر ژلاتین، آن را به بقیه شیر در قابلمه بیفزایید و هم بزنید. سپس قابلمه شیر را دوباره روی شعله ملایم گاز قرار دهید و مراقب باشید تا شیر به جوش نیاید و فقط گرم شود.

 

مرحله چهارم:

خامه صبحانه و نصف پیمانه شکر را در یک کاسه با اندازه مناسب بریزید و با استفاده از یک همزن برقی یا دستی، آن‌ها را آن‌قدر هم بزنید تا خامه، فرم و ساختار یک‌دستی به خود بگیرد.

 

مرحله پنجم:

مخلوط خامه و شکر هم‌زده را به قابلمه شیر که روی شعله ملایم گاز قرار دارد، اضافه کنید و آن‌ها را هم بزنید. سپس نصف قاشق چای‌خوری وانیل را در قابلمه بریزید و خوب مخلوط کنید.

 

مرحله ششم:

پس از هم زدن مواد و به دست آوردن یک مخلوط یکدست، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا پاناکوتا کمی خنک شود تا بتوان آن را در قالب ریخت. مایه پاناکوتا را در قالب بریزید و آن را برای ۵ تا ۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود و خودش را بگیرد.

 

مرحله هفتم:

آماده‌سازی سس میوه: میوه دلخواه خود را برای چند ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزند. سپس میوه‌های یخ‌زده را در یک غذاساز یا میکسر بریزید و دو قاشق غذاخوری پودر قند به آن‌ها اضافه کنید. میوه‌ها را آن‌قدر میکس کنید تا یک ترکیب یک‌دست حاصل شود.

 

مرحله هشتم:

پاناکوتا را از قالب دربیاورید و در ظرف سرو قرار دهید؛ سپس سس میوه دلخواه خود را روی آن بریزید و سرو کنید.

 

خواندن مقاله زیر از چیلی را به شما پیشنهاد می کنیم:

 

نکات مهم برای تهیه پاناکوتا

  1. فراموش نکنید که شیر و خامه را قبل از استفاده از یخچال دربیاورید تا هم‌دمای محیط شوند.
  2. اگر در مرحله سوم، شیر به جوش افتاد، آن را از روی گاز بردارید تا خنک شود؛ سپس دوباره آن را روی اجاق گاز قرار دهید.
  3. برای تزئین می‌توانید از میوه‌های تازه مانند توت فرنگی، گیلاس یا تمشک نیز استفاده کنید. استفاده از انواع آجیل، سس میوه، سس شکلات یا کارامل یا دومینو با طعم‌های مختلف نیز برای تزئین مناسب است.
  4. اگر لایه‌های شیر و خامه پاناکوتای شما بعد از چند ساعت در یخچال، از هم جدا شدند، به احتمال زیاد ژلاتین در شیر به‌خوبی حل نشده است. در ضمن، دمای شیر و خامه در زمان ریختن در قالب نباید خیلی داغ باشد.

 

نکات مربوط به قالب

  1. اگر از قالب فلزی استفاده می‌کنید، حتما از قبل آن را داخل آب گرم و سرد قرار دهید تا دسر به آن نچسبد.
  2. بهترین قالب برای تهیه دسر پاناکوتا قالب سیلیکونی است؛ اما اگر تازه‌کار هستید، از قالب فلزی یا پلاستیکی استفاده کنید.
  3. قبل از ریختن پاناکوتا در قالب، آن را با آب سرد بشویید و در فریزر قرار دهید تا کاملا سرد شود؛ اما اگر از گیلاس یا لیوان شیشه‌ای استفاده می‌کنید، این کار را نکنید؛ زیرا ممکن است شیشه در اثر سرما بشکند.
  4. دور قالب را حتما پس از ریختن پاناکوتا تمیز کنید؛ زیرا پس از قرار دادن پاناکوتا در یخچال، دسر سفت می‌شود و از زیبایی آن کاسته می‌شود.

 

خارج کردن پاناکوتا از قالب

مهم‌ترین قسمت تهیه پاناکوتا، خارج کردن آن از قالب است. سعی کنید که پاناکوتا را از یک روز قبل تهیه کنید تا کاملا در یخچال سفت شود. برای خارج کردن دسر از قالب، با یک چاقوی تمیز با احتیاط دور قالب را جدا کنید؛ سپس قالب را برای چند ثانیه در ظرف آب گرم قرار دهید تا به آن شوک وارد شود. ظرفی که قرار است دسر را در آن سرو کنید را نیز زیر آب سرد قرار دهید. قالب را روی ظرف برگردانید. اگر دسر از قالب جدا شده باشد، معمولا یک صدایی می‌دهد؛ در غیر این صورت دوباره با چاقو دور آن را جدا کنید و مراحل را تکرار کنید. پس از برگرداندن دسر در مرکز ظرف، با دستمال کاغذی اطراف ظرف را تمیز کنید.

نوش جان !!!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *