سوپ شلغم یکی از انواع سوپ های زمستانی است که برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سوپ شلغم در ادامه با سایت چیلی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
---|---|
پیاز | ۲ عدد |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | ۵ عدد |
هویج فرنگی | ۳ عدد |
شلغم | ۱ کیلو گرم |
آب قلم | ۱ لیوان |
جو پرک | ¾ لیوان |
آب | ۷ لیوان |
قرص سبزیجات | ۱ عدد |
دال عدس | ۴ قاشق غذاخوری |
گشنیز خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
نمک

فلفل سیاه

زردچوبه


گشنیز خشک
گشنیز یکی از انواع سبزیجات معطر شبیه جعفری است.
خواص:
- درمان جوش سرسیاه صورت
- درمان درماتیت و اگزما
- چربی پوست صورت
- جوان سازی پوست صورت
- روشن کننده لب های تیره
- درمان ریزش مو

جو پرک
- جوی پرک یک ماده عالی است و بسیار سریع میپزد. زمان پخت آن تقریبا ۵ دقیقه است.
- جوی پرک یکی از مواد عالی و سرشار از فیبر محسوب میشود.
- این ماده خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، افزایش فشار خون و دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد و پروتئین مورد نیاز برای ساخت عضله را تامین میکند.
- تنها باید مراقب قندی که در جوی پرک طعمدار وجود دارد باشید. سعی کنید از جوی پرک ساده استفاده کنید و در صورت نیاز آن را با میوههای مختلف شیرین نمایید.

دال عدس
- دال عدس یک نوع عدس نارنجی رنگ است که ریزتر از عدس معمولی است. جنوبیها با این عدس نوعی غذا یا خوراک یا خورشت درست میکنند که بسیار خوشمزه است. نحوه ی درست کردن این خوراک تقریبا مانند عدسی است.
- دال عدس خواص زیادی دارد. این ماده باعث تقویت عضله قلب و حفظ سلامتی میشود و به رشد و نمو کودکان کمک میکند. دال عدس فعالیت سلولهای مغز و هوش و حافظه را زیاد میکند و یک خوراک مناسب برای کودکان محصل شما ست.
- پزشکان توصیه میکنند کسانی که دچار کم خونی هستند عدس را در برنامه غذایی شان قرار دهند. کسانی که دوران نقاهت را میگذرانند و سالمندان میتوانند از این غذای مفید برای وعدههای غذایی شان استفاده کنند.
- با استفاده از این دانه پر خاصیت میتوانید یک سوپ خوشمزه را هم آماده کنید.
طرز تهیه سوپ شلغم
مرحله اول
برای تهیه سوپ شلغم خوشمزه و مقوی ابتدا پوره گوجه فرنگی را درست می کنیم، به این صورت که گوجه فرنگی را می شوییم، سپس پوست آن را جدا می کنیم و به ۴ قسمت تقسیم می کنیم و درون بلندر می ریزیم.
مرحله دوم
حالا گوجه فرنگی را با دور تند بلندر مخلوط می کنیم تا به حالت پوره در آید. در ادامه پوست پیاز را جدا می کنیم، سپس به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. در ادامه پوست سیب زمینی را جدا می کنیم و می شوییم.
چیلی خواندن مقاله زیر را به شما پیشنهاد می دهد:
«نشانه های کمبود ویتامین در بدن»
مرحله سوم
در این مرحله سیب زمینی را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس مقداری روغن مایع درون آن می ریزیم و بلافاصله پیاز را به همراه زردچوبه درون قابلمه می ریزیم.
مرحله چهارم
حالا پیاز را کمی تفت می دهیم، سپس سیب زمینی خرد شده را اضافه می کنیم و رب گوجه فرنگی را درون قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا رب رنگ باز کند. در ادامه پوره گوجه فرنگی را درون قابلمه می ریزیم.
مرحله پنجم
در این مرحله هویج را می شوییم و پوست آن را جدا می کنیم و به صورت ریز رنده می کنیم، سپس درون مخلوط پوره گوجه فرنگی اضافه کرده و مخلوط می کنیم. در ادامه شلغم را به خوبی می شوییم.
مرحله ششم
حالا پوست شلغم را جدا می کنیم و به صورت نگینی خرد می کنیم، سپس درون قابلمه حاوی مخلوط پوره گوجه فرنگی اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. در ادامه آب قلم را به همراه جو پرک به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله نمک و فلفل سیاه را به سوپ شلغم اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم. در ادامه ۴ لیوان آب درون سوپ می ریزیم، سپس قرص سبزیجات را درون سوپ شلغم اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم.
چیلی خواندن مقاله زیر را به شما پیشنهاد می دهد:
«طرز تهیه کتلت مرغ»
مرحله هشتم
حالا دال عدس را درون یک کاسه مناسب می ریزیم و به خوبی می شوییم تا گرد غبار آن شسته شود، سپس درون سوپ شلغم می ریزیم.در ادامه گشنیز خشک را به سوپ اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.
مرحله نهم
در این مرحله مابقی آب را درون سوپ شلغم می ریزیم، سپس خوب مخلوط می کنیم و درب قابلمه را می بندیم. در ادامه اجازه می دهیم سوپ شلغم به مدت ۲ ساعت روی حرارت ملایم جوش بزند تا به طور کامل جا بیوفتد.
مرحله دهم
در نهایت پس از گذشت این زمان حرارت را خاموش می کنیم، سپس سوپ شلغم را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم. در اخر سوپ را با جعفری یا نعنای خرد شده تزئین کرده و به صورت داغ سرو می کنیم.
نوش جان!!!