آشپزی

طرز تهیه تاکو گوشت مکزیکی؛ همراه با خمیر ترتیلا و سس مخصوص

تاکو تیتز

تاکو از محبوب‌ترین غذاهای مکزیکی است. غذاهای مکزیکی به خاطر طعم تند وخوشمزه، طرفداران زیادی در تمام دنیا دارند. سرآشپزهای دنیا هرکدام دستور مختلفی به تاکو اضافه کرده اند؛ به همین خاطر تاکو آنقدر تنوع پیداکرده است که هرکس با هرسلیقه‌ای میتواند تاکوی محبوب خود را تهیه کند. هرچند طعم یک تاکوی اصیل مکزیکی در خیابان های مکزیک قطعا متفاوت‌تر است! تاکو با نان مخصوصی به نام ترتیلا تهیه می‌شود. نان ترتیلا نیز از آرد ذرت تهیه می شود (در ادامه روش تهیه توضیح داده می‌شود).

 

روز ملی تاکو !

تاکوی مکزیکی آنقدر مهم و پر طرفدار است که روز ۴ اکتبر به نام “روز ملی تاکو” نام گذاری شده است! واژه ی تاکو معادل کلمه انگلیسی ساندویچ و درواقع نوعی سانویچ و لقمه‌ی مکزیکی است.

به طور دقیق مشخص نیست که تاکوی مکزیکی اولین بار چه زمانی اختراع شده است. اما تاریخچه ی تاکو به معادن نقره مکزیک در قرن ۱۸ برمیگردد. درآن دوره کارگران معادن به دنبال غذای ساندویچی و آماده می‌گشتند به این ترتیب تاکو اختراع شد.

رفته رفته تاکو جای خود را در آشپزخانه های مکزیک پیدا کرد و هر شهر و منطقه ای تاکوی مخصوص خود را ابداع کرد.

تاکو از زمانی جهانی شد که به ایالات متحده نفوذ پیدا کرد. در سال ۱۹۰۵ برای اولین بار درمورد تاکو در یکی از روزنامه های آمریکایی مطلبی منتشر شدواین غذای مکزیکی به مردم معرفی شد. تاکو غذایی ارزان و درعین حال خوشمزه بود. و سریع هم تهیه می شد به همین دلیل شهرت و محبوبیت زیادی پیدا کرد.

درست کردن این نوع غذا تبحر خاصی نیاز ندارد. حتی اگر آشپز حرفه ای هم نباشید میتوانید با کمی خلاقیت تاکوی خوشمزه‌ خود را برای ناهار داشته باشید.

داخل این نان که به شکل (u) است با مواد مختلف از جمله گوشت، مرغ، ماهی، میگو و حتی سبزیجات پر می شود و همراه سس مخصوص مانند سس سالسای تند سرو میشود. برای تهیه تاکو نیاز به نان ترتیلا، ادویه مخصوص تاکو و مواد گوشتی یا سبزیجات دارید. این غذا را برای شام می‌توانید درست کنید. در این مقاله از چیلی همراه ما باشید تا طرز تهیه تاکوی گوشت را آموزش دهیم.

 

طرز تهیه نان ترتیلا ( نان مخصوص تاکو):

مهم ترین قسمت تهیه تاکو، نان ترتیلاست. نان ترتیلا نان مخصوص تاکو است که در مکزیک با آرد ذرت تهیه می‌شود. می‌توان درتهیه آن از آرد گندم یا ترکیب آرد گندم وآرد ذرت هم استفاده کرد.ما در این دستوراز ترکیب دو آرد استفاده کردیم.

 

مواد لازم برای تهیه نان ترتیلا

آرد ذرت: 1/2 پیمانه

آرد گندم: 1/2 پیمانه

آب: 1/3 پیمانه

روغن مایع: ١و نیم قاشق غذاخوری

نمک: 1/4 قاشق چایخوری

همه مواد را به با هم مخلوط کرده و کمی ورز دهید. از 1/4 قاشق چای خوری بیکینگ پودر هم میتوانید در این دستور استفاده کنید.

 

جهت خرید آنلاین مواد مورد نیاز لینک های زیر را کلیک کنید:

 

 

 

 

خمیر تاکو خانگی

خمیر را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس هرقسمت را به اندازه گردو گلوله کرده و با وردنه صاف کنید. دراین مرحله میتوانید از کاتر یا قالب گرد استفاده کنید و خمیر را بوسیله کاتر گرد برش بدهید تا همه‌ نان‌ها یک اندازه باشند.

 

آماده کردن خمیر خانگی تاکو

کف تابه را چند قطره روغن بریزید. خمیر صاف شده را یکی یکی در تابه سرخ کنید. زمانی که یک سمت نان حباب زد، باید برگردانید تا سمت دیگر نان کمی حرارت ببیند و بپزد.

 

سرخ کردن نان تاکو

نان ها نباید خیلی درمعرض هوا باشند هر نان را بعد ازپخت داخل کیسه یا پارچه بپوشانید تا خشک نشوند. همانطور که گفتیم نان تاکو به شکل u است و مکزیکی ها آن را ترد سرو میکنند. برای ترد کردن نان، سطح نان ترتیلا را با فرچه کمی روغن بزنید.

 

خشک کردن نان تاکو

به نان شکل دهید (باید به شکل U  دربیاید).  برای سهولت درکار میتوانید از توری فر و یا قالب کاپ کیک استفاده کنید و نان را با پشت قالب شکل دهید و در فر بگذارید.  حدود پنج دقیقه بگذارید تا کمی ترد شود و حالت بگیرد.

 

تهیه مواد داخل تاکوی گوشت

گوشت: ٣٠٠ گرم

ادویه تاکو: ١و نیم قاشق غذاخوری

آب: ١ پیمانه

پیاز: متوسط ١عدد

روغن: ٣ قاشق غذاخوری

پوره گوجه: 1/2 پیمانه

پیاز را خرد کرده در روغن سرخ کنید. گوشت را به پیاز اضافه کنید.

 

پختن گوشت برای تاکو

بعد ادویه مخصوص تاکو را اضافه کنید و کمی تفت دهید. میتوانید کمی زردچوبه هم دراین مرحله همراه ادویه به مواد بیفزایید و با یک پیمانه آب اجازه دهید با حرارت متوسط بپزد.

 

جهت خرید آنلاین «ادویه مخصوص تاکو» و «زردچوبه» لینک های زیر را کلیک کنید:

 

 

تفت دادن گوشت تاکو

بعد از پخت پوره گوجه را به گوشت اضافه کنید. (میتوانید از رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید) و مجددا چند دقیقه حرارت دهید تا آب گوجه به خورد گوشت برود.

در حین پخت گوشت، سس را آماده کنید. سس تاکو تا حد زیادی سلیقه ای است ولی بهتراست با دستور زیر درستش کنید. اگر دوست دارید تاکوی شما طعم تند داشته باشه، فلفل قرمز بیشتری استفاده کنید.

 

جهت خرید آنلاین «فلفل قرمز» لینک زیر را کلیک کنید:

 

طرز تهیه سس مخصوص تاکو:

ماست: 1/2 پیمانه

سس مایونز:  2 قاشق غذاخوری

ارده: ١ قاشق غذاخوری

آبلیمو: ١ قاشق غذاخوری

سیر: ١ حبه (رنده شده)

نمک: 1/2 قاشق چایخوری

فلفل سیاه و فلفل قرمز: 1/2 قاشق چایخوری

همه مواد را باهم مخلوط کنید و هم بزنید.

 

خواندن مقاله زیر از چیلی را پیشنهاد می کنیم:

 

سس مخصوص تاکو

حالا زمان آماده کردن ساندویچ خوشمزه تاکوست. مکزیکی ها معمولا داخل تاکو همراه گوشت از سبزیجات مختلف، ترشی کلم قرمز، پیاز، گوجه، خیار واقسام سبزیجات استفاده میکنند. پنیرهم یکی دیگه از مواد پر استفاده برای تاکوئه! شما هم میتوانید طبق ذائقه خود تاکو را پر کنید. ما تاکو رو با نان ترتیلا، سس، موادگوشتی، پیاز قرمز خلالی خرد شده ، گوجه فرنگی خردشده، کاهو خرد شده، کمی ذرت پر کردیم. شما به هر ترتیبی دوست دارید میتوانید داخل نان ترتیلا را با  گوشت وسبزیجات وسس پر کنید.

امیدواریم از این آموزش حداکثر استفاده را ببرید و از خوردن یک تاکوی گوشت خوشمزه ولذیذ لذت ببرید !  سوالات خود را در قسمت نظرات از چیلی بپرسید.

نوش جان !!!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *